• side_banner

Medisinske anvendelser av polymerer

Som et viktig materiale har polymermaterialer spilt en stor rolle i ulike industrielle felt etter omtrent et halvt århundres utvikling.
Polymermaterialindustrien må ikke bare levere et stort antall nye produkter og materialer for industri- og landbruksproduksjon og folks klær, mat, bolig og transport, men også for å gi mer og mer effektive høyytelses strukturelle og funksjonelle materialer for utviklingen. av høyteknologi.

Funksjonelle polymermaterialer er en ny disiplin som involverer et bredt spekter av disipliner, inkludert organisk kjemi, uorganisk kjemi, optikk, elektrisitet, strukturkjemi, biokjemi, elektronikk, medisin og mange andre disipliner, og er et usedvanlig aktivt forskningsfelt i inn- og utland. .Hovedårsaken til at funksjonelle polymermaterialer har blitt et viktig forskningshotspot innen materialdisipliner i inn- og utland, er at de har unike "funksjoner" som kan brukes til å erstatte andre funksjonelle materialer og forbedre eller forbedre deres ytelse, noe som gjør dem til funksjonelle materialer med fullstendig nye eiendommer.

Den ene er for kunstige organer, som hjerteklaffer, kunstige nyrer, kunstig hud, brokkplaster osv. Den andre er for medisinsk utstyr, som kirurgiske suturkatetre, undersøkelsesinstrumenter, implantasjonsutstyr osv. For det tredje brukes den til medikamenter tilsetningsstoffer som bærer for frigjøring av medikamentkontroll, målrettingsmaterialer, etc.

Som det tidligste, mest brukte og største materialet i biomedisinske materialer, er biopolymerer det raskest utviklende feltet, og har blitt en stor del av moderne medisinske materialer, gitt deres brede utvalg av råmaterialer, evnen til å endre strukturen gjennom molekylær design , høy bioaktivitet og forskjellige materialegenskaper.De brukes hovedsakelig i følgende områder:

Anvendelse av polymermaterialer i vannbehandling
Polymermembranmaterialer for å hjelpe vannbehandlingsteknologi polymermaterialer innen vannressurser En viktig applikasjon innen vannressurser er membranvannbehandlingsteknologi.Membranvannbehandling Membranvannbehandlingsteknologi er en effektiv måte å rense kloakk og regenerere vannressurser på, med høy separasjonseffektivitet, lavt energiforbruk, lite fotavtrykk, enkel prosess, enkel betjening og ingen forurensning.Den er preget av høy separasjonseffektivitet, lavt energiforbruk, lite fotavtrykk, enkel prosess, enkel betjening og ingen forurensning.

Polymerledende materialer i tråd- og kabelindustrien
Brukes som en halvledende skjerm for strømkabler for å forbedre fordelingen av elektriske felt;strømkabler og strømkabel gjennom jording og gjennom den ytre kappen av bakken;selvstendig varmekabel halvledende Kjernen i selvstyrte varmekabler etc. Andre halvledende skjermer brukes ofte til kabelskjøter og avslutninger.elektrisk selvklebende tape, kabel integrert vanntett lag med halvledende motstand vann tape, etc. kan også klassifiseres som polymere ledende materialer.


Innleggstid: Feb-06-2023